Haberler

İTÜ Kuzey Kıbrıs sürekli Eğitim Merkezi’nden son dakika haberler, haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

CCNA R&S Eğitiminin İlk Kuru Tamamlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların bilgi işlem, bilişim teknolojileri ve bilgi sistemleri gibi alanlarda çalışan personeline yönelik hazırlanmış bilişim eğitimlerinin ilk olan CCNA R&S eğitiminin ilk kuru 24 - 27 Ocak 2019 tarihlerinde İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi’nde (SEM) gerçekleştirildi.

Toplam dört kurdan oluşan CCNA R&S eğitiminin ilki, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkan Yardımcısı Ufuk KINDAP tarafından verildi. Tüm eğitimleri tamamlayan kursiyerler, orijinal CISCO sertifikasını alabilmek için sınavına girme hakkı kazanacaklar.

İTÜ Kuzey Kıbrıs SEM, KKTC genelinde “Eğitim İhtiyaç Analizi” yaparak kurum ve kuruluşların eğitim ihtiyaçları belirlenmiş, bilişim teknolojileri alanındaki eğitim talepleri ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar doğrultusunda 2019 yılı için bilişim teknolojileri eğitim takvimi hazırlanarak ilgili kurumlara iletilmiştir.

İTÜ Kuzey Kıbrıs SEM tarafından 2019 Yılı içerisinde bilişim alanında verilecek olan eğitimler; CCNA Routing & Switching (KUR-I, KUR-II, KUR-III ve KUR-VI), VMware Eğitimi, Microsoft Sistem Yöneticiliği Eğitimleri, Hyper-V Eğitimi, Linux Eğitimleri, Oracle, .NET, MS SQL ve Apache Cassanda & Spark olarak belirlenmiştir. Bu eğitimleri verecek olan eğitmenler ise sertifikalı ve aynı zamanda kendi alanlarında sektörde aktif çalışan İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı uzman personeli arasından belirlenmiştir.

SEM faaliyetleri, Şubat ayı içerisinde CCNA Routing & Switching KUR-II ve Mart ayı içerisinde gerçekleşecek olan VMware ile eğitimler devam edecektir. Uzman eğitmenlerin kursiyerlerle tecrübelerini paylaşarak gerçekleştireceği BT eğitimleri gerçek uygulama alanlarında gerçekleşecektir.

Okunma: 1702 kez Son düzenleme tarihi: Pazartesi, 28 Ocak 2019 17:17