Haberler

İTÜ Kuzey Kıbrıs sürekli Eğitim Merkezi’nden son dakika haberler, haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

CCNA R&S Eğitimi Tamamlandı

Haziran 20, 2019

Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme endüstrisi alanında en çok kabul gören sertifikalardan biri olan CCNA R&S Eğitimi İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde İTÜ/BİDB Başkan Yrd. Ufuk KINDAP tarafından Ocak 2019’da başlatılarak, Haziran 2019’da sona erdi. Eğitime KKTC’de bulunan birçok özel sektör ve kamu kuruluşlarında aktif çalışan IT’ciler katılım sağladı.

Eğitim programı sonunda kursiyerlere katılım belgeleri İTÜ Kuzey Kıbrıs Genel Sekreteri Dursun KOÇ tarafından takdim edildi. Sertifika töreninde eğitim hakkında açıklamalarda bulunan KOÇ; bilişim teknolojileri eğitimlerinin önemi hakkında farkındalık sahibi olan kurumları temsilen eğitime katılım sağlamış olan kursiyerleri tebrik ederek eğitmen Ufuk KINDAP’a da katkıları ve desteğinden dolayı teşekkür etti.

Genel Sekreter ayrıca yoğun programından dolayı törene katılamayan Rektörümüz Prof. Dr. Ercan KAHYA’nın tebrik mesajını kursiyerlere ileterek, İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü M. Ülkü KURUKAFA’ya ve Eğitim Koordinatörü Kadime GÖĞEBAKAN’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Özel sektör ve kamu sektörü tarafından personeline, yenilikler sistematik olarak verilen eğitimler sayesinde gerçekleştirilmektedir. Ülkeler, kurumlar ve bireylerin bu gelişmeleri yakından takip etmeleri ve yeniliklerden haberdar olmaları için sistemli eğitim çalışmalarına önem verilmelidir.

Dersler, tamamı bilgisayar ortamında bulunan ve Cisco Training Center tarafından hazırlanan kurs dokümanları kullanılarak işlendi. Son kurda ise CISCO cihazlarıyla bir laboratuvar ortamı kurularak gerçek uygulamalar yapıldı. Kursiyerler switch ve router'ları konfigüre ederek network topolojilerini oluşturup gerçek topolojiler hakkında pratik yapma şansını elde etti.

Yapılacak olan Final Sınav sonucu CISCO kayıtlarında tutulmaktadır. Dönem sonu sınavlarındaki başarı barajı 100 üzerinden 70'dir (%70). İlk sınavda bu başarıyı sağlayamayan öğrenciye ikinci bir sınav hakkı tanınmaktadır. Sınavı geçen kursiyer CCNA R&S sertifikasını almaya kaz kazanacaktır. Bir dönemi başarı ile tamamlayan kursiyer bir sonraki döneme devam etme hakkını elde etmiş olur. CCNA R&S Eğitimini CCNA Security ve CCNP takip etmektedir.

Katılımcılar CCNA R&S sertifika ile haberleşme alanında dünyanın bir numaralı şirketi olan Cisco Systems firmasının ürünlerini kolayca yönetebilmektedir. Eğitim ve Endüstri alanında köprü vazifesi gören Cisco Networking Akademisi katılımcılarına istihdam konusunda önemli katkılar yapmaktadır.

Okunma: 3970 kez Son düzenleme tarihi: Perşembe, 20 Haziran 2019 09:48