Print this page

İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Paneli" düzenlendi

Mayıs 11, 2017

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında "İş İşten Geçmeden Önce İş Güvenliği" sloganıyla "İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Paneli" düzenlendi.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı İnşaat Encümeni ve İTÜ Kuzey Kıbrıs işbirliğinde gerçekleştirilen panel, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panelin açılışında Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf ÖNDEROL, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer GÜRCAFER, İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan SANER konuşma yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf ÖNDEROL, ülkede iş kazalarının yüksek olduğunu bunların yüzde ellisinin ise inşaat sektöründe yaşandığını anlattı. ÖNDEROL, 2011 -2016 yılları arasında ülkede 1243 iş kazası meydana geldiğini bunların 267’sinin yani yüzde 21’inin inşaat iş kolunda yaşandığına dikkat çekerek, yine aynı tarihlerde 44 ölümlü iş kazasının meydana geldiğini ve 21’inin yani yüzde 47’sinin inşaat sektöründe yaşandığını belirtti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer GÜRCAFER, üç yıldan beri iş sağlığı ve güvenliği paneli düzenlendiğini ve bu konuların gündeme geldiğini anlatarak, iş kazalarının önlenmesi içi toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın önlemli olduğunu söyledi.

İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM ise üniversitenin bu konuda yaptığı çalışmalara değinerek, iş kazalarının önlenmesi için tüm paydaşların ortak çalışmasının önemini anlattı. İş kazalarını önlemek, saptamak ve kontrol altına almak için panelin bilgilendirici olacağına inanç belirten KUM, “Gör, fark et, önle ve güvende kal” sloganıyla konuşmasını tamamladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan SANER, her yıl 4-10 Mayıs tarihlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda neler yapılabileceğinin ele alındığını anlattı. Bakan SANER, düzenlenen panelde üniversitelerin görüşlerine de yer verileceğini belirterek, Ekim ayında buna benzer bir panelin daha geniş kapsamlı bir şekilde yapılacağını açıkladı. Saner, "Hangi işi yaparlarsa yapsınlar bütün çalışanların fiziksel, zihinsel ve sosyal refahlarının mümkün olan en yüksek düzeye çıkarılmasını ve burada tutulmasını; işçilerin fiziksel ve biyolojik kapasitelerine uygun mesleki ortamlarda çalıştırılmalarını özetle işin insana insanın da işe uygun hale getirilmesini hedeflemektedir "dedi.

Ülkedeki denetimlerle ilgili de açıklama yapan Bakan SANER, Çalışma Dairesi’nin personelinin yetersiz olmasına rağmen, ülkede çok sık inşaat denetimleri yaptığını belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Paneli’ne davetli konuşmacı olarak KKTC'ye gelen E.İş Teftiş Müfettişi, Önder Akademi Genel Md. Yrd. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Özlem ÖZKILIÇ, İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Emre GÜRCANLI, İnşaat Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Enis Can KARAVEZİROĞLU ve THY pilotu Mehmet Sencer DOLAKSIZ İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ercan KAHYA ile görüştü.

isg_panel_0.jpg isg_panel_1.jpg isg_panel_11.JPG

isg_panel_12.JPG isg_panel_13.JPG isg_panel_14.JPG

isg_panel_15.jpg isg_panel_2.jpg isg_panel_3.jpg

isg_panel_4.jpg isg_panel_5.jpg isg_panel_6.jpg

isg_panel_7.jpg isg_panel_8.JPG isg_panel_9.JPG


Referanslarımız Bize ulaşın
Okunma: 1532 kez

İlgili öğeler